okunma
1. Kapılara ve dolaplara dikkat
Evin giriş kapısında koruyucu olmalı, dolap, kitaplık gibi eşyalar duvara sabitlenmelidir. Ortada kolay yutulabilecek cisimler bulundurmamalıdır.
2. Salon ve oturma odalarında alınabilecek önlemler
Pencereler üstten açılır tarzda olmalı, salonlardaki süs bitkilerinin yaprakları zehirl iolacağından çocuklar dokunmamalıdır. Oda zeminindeki halılar, yollukların kaymaması için de önlem alınmalıdır. Bütün odalardaki prizler meraklı çocuklara karşı birer kapakla korunmalıdır.
3. Mutfaklarda alınması gereken önlemler
Fırın ve ocaklarda çocukların açamaması için kilit sistemi olması önemli olup ateşle oynamasına fırsat verilmemelidir. Sıvı sabun, deterjan, yağ çözücü gibi temizleyiciler kapalı, yüksek raflarda olmalı, çocuklu bir evin mutfağının çekmecelerinde bıçak, çatal gibi sivri cisimler bulundurulmamalıdır. Masa örtüleri çocukların oyun amacıyla da olsa çekip düşürebilecekleri kadar uzun olmamalı, yanma tehlikesine karşı da su sebillerinin sıcak su haznesi çalışır durumda bırakılmamalıdır
4. Balkonlar da tehlikeli olabilir
Balkon parmaklıkları çocukların başının geçebileceği aralıkta olmamalıdır. Balkonda sandalye, tabure, masa varsa üzerine çıkmaları ihtimaline karşı yalnız kalmamalarında yarar vardır.
5. Bahçe varsa yine dikkat
Bahçelerde yetiştirilecek bazı bitkiler güzel görünse de zehirli olabileceği unutulmamalı,bitkiler ilaçlandıysa en az 48 saat kadar çocukların bahçeye çıkmaması sağlanmalıdır.
Facebook Yorumları